Blogs
Geld besparen op gas? Dit kun je doen!

Geld besparen op gas? Dit kun je doen!

We zitten in de zomer en gebruiken bijna geen gas, de verwarming staat immers uit en we douchen minder warm. Maar toch is de gasrekening nog altijd torenhoog. Dit betekent dat als de winter aanbreekt de meeste huishoudens een probleem zullen hebben. Of ze zitten in de kou of ze komen in de financiële problemen om de gasrekening te kunnen betalen. In deze blog gaan we het hebben over een aantal snelle manieren om minder gas te gebruiken en langdurige investeringen die je zullen helpen van het gas af te komen. 

Langdurige oplossingen

Als je dit probleem langdurig wilt oplossing kun je natuurlijk je huis verduurzamen of helemaal van het gas af. Je kunt je huis doormiddel van een warmtepomp verwarmen of overstappen op een geheel elektrisch huis. 

Een warmtepomp is het meest duurzame, echter wel de grootste investering. Je kunt wel subsidie aanvragen voor een warmtepomp of je huis verduurzamen met een energie bespaarlening.

Je kunt overstappen op een geheel elektrisch huis door zonnepanelen te nemen, een elektrische boiler voor het warm water en een airco voor de temperatuur. Je kunt gemakkelijk zoeken naar airco Voerendaal en de beste airco installateur bij jou in de buurt vinden. 

Minder gas gebruiken

De kans is groot dat je nu even geen spaarpotje beschikbaar hebt met geld dat je kunt investeren in het verduurzamen van je huis. Wees niet bang! Er zijn nog altijd een aantal aanpassingen die je kunt doen om minder gas te verbruiken. 

  • Zet een douchetimer
    Een douchetimer kan jou en je gezinsleden helpen om korte douches te nemen
  • Stel de thermostaat opnieuw in
    Het is zomer dus de verwarming staat uit, probeer deze zolang mogelijk uit te houden en stel de thermostaat opnieuw in. Je kunt deze gemakkelijk een paar graden kouder zetten en een trui aan doen of een dekentje nemen (dit doe je uiteindelijk toch wel of het nu 21 graden is of 17 graden) 

Probeer eventueel elektrisch bij te verwarmen
Als de winter echt is aangebroken en je hebt het echt koud, overweeg dan om elektrische dekens, kacheltjes en kruiken te nemen om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *