Niet gecategoriseerd
Duurzaam afval scheiden

Duurzaam afval scheiden

Al jaren worden we gestimuleerd om afval te scheiden. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld het plastic afval en groente-, fruit- en tuinafval gratis op te halen, terwijl je voor restafval moet betalen. Toch wordt nog niet iedereen overgehaald om afval te scheiden. Veel mensen denken dat afval scheiden geen nut heeft. Het zou niet duurzaam zijn want het beland toch op een grote hoop. Dit geldt overigens niet alleen voor het kleine afval. Als het gaat om verbouwingen zijn mensen ook niet snel bereid om hun sloopafval te scheiden. In de gemeente Leiden wordt er bijvoorbeeld maar 34% van het afval behoorlijk gescheiden. Waarom geen container huren Leiden?

Duurzaam omgaan met afval

Afval tast het ecosysteem en onze gezondheid aan. Denk bijvoorbeeld aan het afval in de oceaan of chemisch afval dat in de bodem verdwijnt. Niet alleen direct maar ook indirect wordt de aarde aangetast door afval. De bodem wordt namelijk uitgeput voor grondstoffen. Als afval niet wordt gerecycled dan gaan deze grondstoffen verloren. Daardoor wordt de bodem meer uitgeput dan eigenlijk nodig zou zijn. Het is daarom belangrijk dat afval niet zomaar in de natuur beland. We moeten afval recyclen of hergebruiken. Als dit niet mogelijk is dan moeten we zorgen dat het afval de bodem niet aantast. Verbouw jij je huis en heb je nog verf over? Dan is het schadelijk voor de bodem om deze zomaar ergens weg te gooien.

Container huren Leiden

Zoals gezegd wordt in Leiden het meeste afval niet correct gescheiden. Zeker tijdens een verbouwing zijn mensen vaak geneigd om al het afval op een hoop te gooien. De verbouwing zelf is al genoeg werk, alles scheiden is daarbij vaak te veel gevraagd. Toch is dit niet zo’n grote moeite. Je kunt namelijk een container huren in Leiden. Een container huren in Leiden kun je voor veel verschillende dingen. Je kunt onder andere kiezen voor puin-, bouw-, grond-, hout- en groenafval containers. Ook grofvuilcontainers zijn ter beschikking. Elke container is bedoeld voor een ander soort afval. Zo kun je bij een tuinverbouwing een grond- en groenafval container huren in Leiden. In de grondafval container kun je de grond kwijt die je hebt afgegraven en in de groenafval container kun je struiken, bomen en ander tuinafval kwijt. Heb je een groot houten tuinhuis dat je graag af wilt breken, een houten schutting die je kwijt wilt of wil je zelfs een houten trap uit je huis verwijderen, dan kun je een houtafval container huren in Leiden. Ook oude houten meubels kun je hier in kwijt. Ga je muren afbreken, tegels weggooien of het straatwerk verwijderen, dan kun je het beste een puinafval container huren in Leiden. Wil je je alsnog niet te veel bezighouden met het sorteren van het afval maar wil je wel enigszins je steentje bijdragen? Kies dan voor een bouwafval container of een grofvuil container. In deze containers mag je bijvoorbeeld ook puin en hout weggooien, maar kun je ook kunststof en metaal kwijt. Bij een grofvuil container kun je zelfs je huisraad kwijt. Ook met weinig moeite kun je dus duurzaam afval scheiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *