Blogs
Wat zijn de voordelen van plisségordijnen?

Wat zijn de voordelen van plisségordijnen?

Plisségordijnen zijn erg populair, dat is niet heel gek aangezien ze erg praktisch en heel veelzijdig zijn waardoor ze in elk interieur passen. Plisségordijnen zijn gemakkelijk te bedienen en bieden grote financiële voordelen in je huis omdat ze erg energiebesparend zijn! Ze hebben deze energiebesparende eigenschap te danken aan hun honingraatstructuur!

Verduisterend tot transparant

Plisségordijnen met een transparante stof geven in je huis meer sfeer en privacy. Er zijn ook lichtdoorlatende plisségordijnen wat zichtdicht is, waardoor je nog meer privacy hebt dan met transparante plisségordijnen. Wil je plisségordijnen in je slaapkamer monteren kan het fijn zijn om voor verduisterende plisségordijnen te gaan. Deze zijn 100% lichtdicht wat ideaal is voor de nachtrust. Verduisterende plisségordijnen hebben een honingraat stof waardoor de touwtjes binnen in de stof wordt verwerkt wat kleine licht gaatjes voorkomt.

Honingraatstructuur

Honingraat plisségordijnen hebben een dubbele stof waartussen stilstaande lucht zit. Deze stilstaande lucht geleid geen warmte of kou. Hierdoor heb je in de winter geen last van koude tocht en blijft de warmte van de verwarming in je huis waardoor je niet onnodig warmte stookt. In de zomer houdt het plisségordijn de warme zonnestralen tegen waardoor het lekker koel blijft in je huis.

Geschikt voor alle ramen

Plisségordijnen zijn naast praktisch ook een sfeervolle toevoeging aan je interieur. Ze zijn makkelijk te combineren met een overgordijn wat prachtig staat bij hoge ramen! 

Plisségordijnen nemen weinig ruimte in beslag wat voor de krappe zolderkamer fijn is. Met behulp van klemsteunen zijn plisségordijnen ook geschikt om op een schuine ondergrond te monteren.

Lichtinval bepalen

Met een plisségordijn bepaal je heel makkelijk zelf de gewenste lichtinval. Je kunt kiezen voor een top down & bottom up systeem waarmee je de bovenkant en onderkant los van elkaar kunt verzetten. Dit is voor elke ruimte in je huis functioneel, in de woonkamer kun je privacy creëren door ‘s ochtends het plisségordijn onderaan je raam te hangen en ‘s middags in het midden van je raam zodat niemand naar binnen kan kijken.

Het plisségordijn kan met een handgreep of met koordbediening worden geleverd. Het voordeel van een handgreep is dat het extra veilig is als je huisdieren of kleine kinderen hebt, zij kunnen niet verstrikt raken in de loshangende koorden. Heb je geen kleine kinderen of huisdieren? Een koordbediening is eenvoudig in gebruik en ook erg geschikt voor grote ramen.

Monteren

Het monteren van plisségordijnen heeft nog een groot pluspunt, je kunt plisségordijnen namelijk ook ophangen zonder te boren. Hiervoor gebruik je speciale klemsteunen. Met deze klemsteunen kun je een plisségordijn ook eenvoudig ophangen aan een draai-kiepraam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *